Brinkmann Niemeijer pand Twello Referentie
Brinkmann & Niemeijer Motoren

"Een van de redenen om met WSB in zee te gaan is hun expertise in de motorenbranche."

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. uit Twello, kortweg B&N Motoren, ontwikkelt en produceert speciale stroomaggregaten voor de verhuur, noodstroom-aggregaten, pompensets en hydraulische sets. Ook leveren ze standaard aggregaten, die bijna allemaal uit voorraad leverbaar zijn. B&N Motoren is officieel importeur van o.a. Lister Petter (al honderd jaar) en Doosan en officieel dealer van John Deere (voor de binnenvaart) en JCB Power Products. Hiermee zijn zij een grote speler in de motorenbranche.

Jarenlang werkte B&N naar tevredenheid met haar oude pakket. Sales office manager Alex Brouwer: “Maar ondertussen groeiden wij en werd dit systeem te beperkt, vooral op het gebied van logistiek en productie. Dus werden er een aantal nieuwe pakketten naast elkaar gelegd om te zien welke het beste voldeed aan alle wensen.”

– – – – – – –   Alex Brouwer   – – – – – – –

“Omdat WSB specifiek voor de motorenbranche een aantal modules heeft ontwikkeld, werd een pakket op basis van Microsoft Dynamics NAV erg interessant voor ons.”

Expertise in de motorenbranche

Brouwer: “Omdat WSB specifiek voor de motorenbranche een aantal modules heeft ontwikkeld, werd een pakket op basis van Microsoft Dynamics NAV erg interessant voor ons. Een van de redenen om uiteindelijk met WSB in zee te gaan is hun expertise in de motorenbranche en het feit dat ze ook in het systeem zelf aanpassingen kunnen doen.” Maar Alex Brouwer benadrukt: “We wilden wel een pakket dat zo standaard mogelijk is, zonder geknutsel dat het pakket geweld aandoet, bijvoorbeeld door bepaalde velden te gebruiken waar ze niet voor bedoeld zijn. Dat is voor ons op de juiste manier gedaan.”

Assemblage

Een van de mogelijkheden die Brinkmann & Niemeijer nu heeft, is de mogelijkheid om door middel van barcodes de artikelen te scannen en rechtstreeks te boeken op een project. Dit maakt het voor een technische groothandel als Brinkmann & Niemeijer een stuk werkzamer. Het bedrijf werkt namelijk veel met losse onderdelen waarmee nieuwe samengestelde goederen worden gemaakt. “Bij al de orders reserveren we alle benodigde artikelen vooraf en boeken deze vervolgens bij de assemblage af. Zo krijg je per eindproduct een stuklijst zodat je achteraf precies weet welke onderdelen erin verwerkt zijn.”

Per eindproduct krijgen we nu een stuklijst zodat we achteraf precies weten welke onderdelen erin verwerkt zijn.

Betrouwbaar voorraadbeheer

Juist bij de assemblage van de producten en de verkoop ervan, is een dergelijk overzichtelijk en betrouwbaar voorraadbeheer onontbeerlijk. Gevolg: een uitgebalanceerde voorraadpositie door gerichte inkoop, dus altijd voldoende artikelen op voorraad. Maar niet meer dan nodig is. En dat brengt uiteindelijk de nodige besparingen met zich mee. “Niet alleen voor de productie is het overzicht natuurlijk voordelig. Ook op managementniveau wordt het hierdoor mogelijk om op elk gewenst moment de exacte waarde van de voorraad en het onderhanden werk te zien en dit mee te nemen in de rapportages.”

Klinkt goed, dat wil ik ook!

 

Meer weten?

Schroom niet. Bel of mail ons gewoon even.

Maurice Gonlag
Maurice Gonlag
06 - 38 82 11 49
Vincent Wilgenkamp
Vincent Wilgenkamp
06 - 13 58 87 83
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.