FC Dordrecht

“Dit hadden we veel eerder moeten hebben.”

FC Dordrecht is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland en komt voort uit DFC (opgericht in 1883). De club speelt betaald voetbal, eerst als DS’79, jaren als Dordrecht’90 en sinds 2002 als FC Dordrecht. FC Dordrecht wil als “club van het volk” een plek invullen waar mensen graag komen om zich te vermaken.

Eisen KNVB en gemeente Dordrecht

Toen FC Dordrecht in mei 2014 voor het eerst in 19 jaar promoveerde naar de Eredivisie stond de club voor een enorme uitdaging. In die jaren waren de eisen die de KNVB stelt aan clubs die uitkomen in de Eredivisie fors aangescherpt. Met name op het gebied van sportiviteit, voetbal- en financiële prestaties, veiligheid en bedrijfsvoering. FC Dordrecht moest voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie aan de eisen van de KNVB en de gemeente Dordrecht te voldoen.

– – – – – – –   Ad Heijsman   – – – – – – –

Ad Heijsman - FC Dordrecht

“We wilden een automatiseringssysteem waarmee we onze organisatorische en sportieve prestaties mee zou kunnen verbeteren.”

Ad Heijsman, oud-voorzitter van FC Dordrecht: “Als club hadden we een enorme uitdaging om de enorme groei van toeschouwers, seizoenkaarten, pers, tv-uitzendingen en de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen en alles organisatorisch in goede banen te leiden. We wilden een automatiseringssysteem waarmee we onze organisatorische en sportieve prestaties mee zou kunnen verbeteren. Belangrijk daarbij was dat in het huidige voetbal de technische staf steeds meer gebruik maakt van automatsering als hulpmiddel voor het analyseren en het voorbereiden van de wedstrijden.

ICT-Doorkijk

Op dat moment meldde WSB Solutions zich als shirtsponsor en heeft met haar aanpak supersnel een ICT-Doorkijk uitgevoerd waarna snel de knelpunten zichtbaar werden. De conclusie daarvan was dat de apparatuur en het netwerk sterk verouderd waren en onvoldoende snel om het groeiend aantal vrijwilligers, medewerkers, bezoekers en pers te kunnen bedienen. De automatisering was niet toereikend om de enorme groei aan te kunnen.

Referentie FC Dordrecht - doelpunt

Toekomstvaste oplossing tegen een beperkte investering

Ad Heijsman: “Toen we de resultaten van de ICT-Doorkijk bekend werden, hebben we de uitgangspunten opgesteld waar het nieuwe automatiseringssysteem aan moest voldoen. We wilden een snel en betrouwbaar netwerk, wat overal vandaan te bereiken is, voor een vaste prijs per maand. Maar we hadden ook eisen als een snelle en veilige internetontsluiting, betrouwbare back-up, we wilden een toekomstvaste oplossing tegen een beperkte investering.”

“FC Dordrecht heeft veel vrijwilligers die met veel passie hun club ondersteunen. Omdat veel van deze vrijwilligers niet fulltime op het complex aanwezig zijn, maar wel continu bij hun bestanden en e-mail moeten kunnen, kozen we om over te stappen naar de cloud.”

Referentie FC Dordrecht - juichen

Vast bedrag per maand

FC Dordrecht koos voor een cloud all-in overeenkomst, zodat support, de softwarelicenties, maar ook de hardware, voor een vast bedrag per maand beschikbaar zijn. Dit concept wordt al jaren in de mobiele telefonie aangeboden en is nu ook beschikbaar voor automatisering. FC Dordrecht betaalt enkel en alleen wat zij gebruikt, niet meer en niet minder.

Ad Heijsman vervolgt: “Ik heb niet veel met automatisering, het moet gewoon werken en voor niet te veel geld natuurlijk. Toen alles draaide heb ik vaak gezegd dat we dit veel eerder hadden moeten hebben. Iedereen kan nu op een snelle en veilige manier overal vandaan zijn werk doen. En niet alleen de medewerkers zijn blij, ook mijn vrouw is blij, ik kan ook thuis vandaan werken en zie ik mijn vrouw ook nog eens.”

Klinkt goed, dat wil ik ook!

 

Werken in de cloud
Microsoft Dynamics
De 3B's van Cyber Security