cyber security mkb

Security Awareness Training

Maakt van uw medewerkers uw sterkste wapen tegen cybercriminelen

 
Niet uw firewall of antivirussoftware is de zwakste schakel in uw ICT-beveiliging, maar uw medewerkers (en schrik niet: uzelf). Natuurlijk moet je technische maatregelen nemen om uw bedrijf te beveiligen, maar als u of uw collega’s op ‘foute’ links in bijvoorbeeld een phishingmail blijven klikken heeft u niks aan die al firewalls en antivirussoftware.

Een goede bewustwording van de risico’s die je online loopt is daarom minstens zo belangrijk als technische maatregelen. Zorg dus dat de security awareness van uw personeel hoog is. Maak van uw medewerkers uw sterkste wapen tegen cyberaanvallen.

 
security awareness mens zwakste schakel

'De mens' = zwakste schakel

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat foutief menselijk handelen de oorzaak is van een beveiligingsprobleem. 97% van de mensen herkent niet altijd een phishingmail. Dat is geen schande, want ze zijn soms bijna niet van een normale mail te onderscheiden, maar wist u ook dat maar liefst een derde van de Nederlandse werknemers het wachtwoord van hun werkcomputer aan minimaal één ander persoon in de privé-omgeving vertelt?

Schokkend toch? Lang niet iedereen is zich bewust van de gevaren van onveilig online gedrag.
Tijd om daar iets aan te doen!

Met onze Security Awareness Training (i.s.m. onze partner Beveiligmij.nl) worden uw medewerkers zich bewust van de gevaren die gebruik van ICT met zich meebrengt. En nog belangrijker: het helpt hen hun online gedrag te veranderen doordat ze bewuster en alerter zijn op de gevaren voor zichzelf en het bedrijf.

Cyber Security CIS framework

Trainingen
gemaakt door
experts

Voorbeelden uit het dagelijks werk en privésituatie

Op maat
voor uw
organisatie

Ook goed begrijpbaar voor medewerkers zonder technische kennis

Verschillende vormen

Geen bedrijf is hetzelfde. We bieden dan ook verschillende opleidingsvormen aan. De klassikale trainingen en e-learning zijn volledig op elkaar afgestemd. Samen zeer krachtig voor het structureel verbeteren van de bewustwording en gedragsverandering van uw medewerkers. Zowel thuis, onderweg als op de werkvloer.

Onze Security Awareness Training bestaat uit:
1. Nulmeting
2. Klassikale training
3. Awareness e-learning

Security awareness elearning gratis demo

Nulmeting

De beste start. De nulmeting brengt het kennisniveau en gedrag van uw medewerkers in kaart. Medewerkers worden via een anonieme enquête (kost ca. 10 min. tijd om in te vullen) over verschillende onderwerpen bevraagd. Na ongeveer vier weken ontvangt u de rapportage en weet u hoe uw bedrijf ervoor staat.
Kosten: € 100,- (tot 100 medewerkers)

Klassikale training

Een klassikale bewustwordingstraining zorgt ervoor dat deelnemers zich realiseren dat ze eigenlijk minder goed beveiligd zijn dat dat ze dachten. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. De kennis die gedeeld wordt is toepasbaar voor alle medewerkers binnen alle lagen van de organisatie, ongeacht opleidingsniveau en functie. Door herkenbare bedrijfsmatige situaties en situaties uit de privésfeer aan te halen wordt de betrokkenheid van de deelnemers vergroot.

Awareness e-learning

Maandelijks krijgen deelnemers een aflevering over een bepaald onderwerp en worden hierover, in voor iedereen begrijpelijke taal, geïnformeerd. Zij worden niet getoetst op kennis, maar op hun gedrag. Om de vijf afleveringen krijgen zij een herhaling van voorgaande onderwerpen en wordt hen gevraagd of voornemens zijn nageleefd. Zo blijven zij minimaal een jaar actief in het bewustwordingstraject en wordt de gedragsverandering gestimuleerd. De Awareness e-learning bestaat uit een nulmeting plus twaalf maandelijkse afleveringen.

security awareness elearning productsheet

 

De onderwerpen


 

1.
Cybercriminaliteit

2.
Wachtwoorden

3.
Veilig internetten

4.
Veilig e-mailen

5.
WiFi-netwerken

6.
PC-beveiliging

7.
Veilig mobiel

8.
Veilige werkplek

9.
Multifunctionals

10.
Informatievernietiging

11.
Identiteitsbewijzen

12.
Social media

 

 

Gratis e-learning demo aanvragen

Ervaar zelf hoe krachtig en toegankelijk de e-learning (van onze partner Beveiligmij.nl) is door een gratis demo aan te vragen.
In de demo-omgeving kunt u een kleine selectie van de afleveringen zelf uitproberen. Vul hiervoor de onderstaande velden in. Daarna ontvangt u van ons de link naar het testplatform en uw toegangsgegevens.

Gratis demo