Man met tablet in magazijn software

Tech Trade Availability Indicators

De app die u helpt de voorraad zo laag mogelijk te houden, zonder de betrouwbaarheid van de leveringen te veel te beïnvloeden

 

Tech Trade Availability Indicators

“Heb ik genoeg op voorraad om dit artikel naar de klant te verzenden?”. Hoe vaak per dag bent u op zoek naar het antwoord op deze vraag?

Een van de belangrijkste taken van de meeste groothandelsbedrijven is het zo laag mogelijk houden van de voorraad, zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid van de leveringen. Men moet in staat zijn om snel en gemakkelijk beslissingen te nemen over de volgende vragen:

– Welke verzenddata kan ik mijn klant beloven?
– Welke bestellingen kunnen nu worden verzonden?

Deze app geeft de gebruiker een aantal krachtige inzichten: in de orderlijnen (verkoop, overdracht, assemblage) hebben we een gekleurde indicator toegevoegd die de gebruiker vertelt of de orderlijn kan worden verzonden: een groene indicator betekent: “voldoende voorraad om alle huidige behoeften te voorzien”. Een oranje indicator geeft aan dat er op dit moment geen voorraad is, maar dat er al genoeg voorraad is bijgevuld. En een rode indicator betekent dat de nieuwe aanvulling gepland moet worden, anders ontstaat er een tekort voor de huidige post. Naast deze basisfuncties hebben we enkele combinaties van de bovengenoemde kleuren toegevoegd.

“Maar wat als ik producten moet samenstellen?”

De app geeft u ook inzicht in de voorraad van de benodigde materialen! Verkooplijnen met artikelen die een “assemble-to-order” beleid hebben, zullen een kenmerkende indicator hebben, die aangeeft of het artikel op het huidige moment kan worden geassembleerd (=groene indicator met een structuursymbool) of dat er voor alle artikelen al een aanvulling gepland is (oranje structuurpictogram), enz.

“Oké, ik krijg visualisaties die me vertellen over de beschikbaarheid van orderlijnen. Maar ik mis nog steeds inzicht in wanneer ik deze artikelen moet verzenden.”

Ja, we weten dat het een tijdrovende klus kan zijn om de bestellingen handmatig te controleren om te zien wat er beschikbaar is voor verzending. We hebben een pagina gemaakt die u een overzicht geeft van alle verkooporders die nog moeten worden verzonden met alle kleuren die op de bestelling aanwezig zijn. Wanneer u op een bestelling klikt, worden de details van de bestelling op dezelfde pagina weergegeven. Wilt u alleen de bestellingen zien die op dit moment verzonden kunnen worden? Klik gewoon op de knop “Show Only to Ship”. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om een magazijnrapport af te drukken en de zending te posten.

App Business Central Tech Trade Availability Colors Sales Order

App Business Central Tech Trade Availability Colors

App Business Central Tech Trade Availability Colors Sales Order Assembly

App Business Central Tech Trade Availability Colors Sales Order Shipment Planning

Functies en voordelen

  • Inzicht in de beschikbaarheid van een beschikbaar artikel zonder te klikken
  • Verhoogt de efficiëntie van de medewerkers bij het invoeren van orders
  • Versnelt de besluitvorming bij het verzenden van bestellingen

Wilt u efficiënter werken? Klik dan gewoon op de “DOWNLOADEN” knop en probeer de App “Tech Trade Availability Indicators” gratis uit.

DOWNLOADEN