TECH TRADE

PROJECTEN

Elk project onder controle

U assembleert projectmatig? Geen probleem. WSB heeft inkoop, voorraad, assemblage/productie volledig geïntegreerd met uw projecten administratie. Zo heeft u de beschikking over betalingsschema’s, voor- en nacalculatie, projectsjablonen, projectplanning, project offertes en orders.

ERP Software Tech Trade - Projecten

 

FUNCTIONALITEITEN T.B.V. PROJECTEN

Volledige integratie met WMS

Nadat een project is opgestart, start ook een heel logistiek proces. De artikelen die nog niet voorradig zijn moeten worden ingekocht of worden samengesteld, en de voorradige artikelen moeten worden gereserveerd. Als (sommige taken van) uw project pas in de verre toekomst uitgevoerd moet worden, wilt u waarschijnlijk weer juist niet dat de materialen al direct worden gereserveerd. In de Tech Trade projecten module kunt u zelf bepalen hoe het systeem hier mee om moet gaan. Het belangrijkste is, dat u volledige flexibiliteit blijft houden om voor het project gereserveerde artikelen voor andere zaken in te zetten, indien dit noodzakelijk is. U hoeft pas op het laatste moment just-in-time, de artikelen uit de voorraad te houden. Tot die tijd bewaakt het systeem dat andere processen niet zomaar aan deze voorraad kunnen komen. En als het moment daar is om de artikelen daadwerkelijk fysiek uit de voorraad te halen, dan heeft u de beschikking over de volledige WMS functionaliteit van Business Central . Het zelfde geldt voor de inkopen die u doet voor uw projecten. Deze kunt u op dezelfde wijze afhandelen als uw reguliere inkopen. Dit klinkt wellicht logisch, maar dit is zonder de Tech Trade module in Business Central niet mogelijk!

Volledige integratie met MRP

In standaard Business Central is het mogelijk artikelen uit voorraad op een project te verbruiken, dit kan rechtstreeks vanuit Projecten. Het probleem hierbij is dat er geen integratie is met het MRP (Material Requirement Planning) systeem van Business Central waardoor het projectverbruik niet kan worden gepland. Zo is in Projecten geen sprake van voorraad reserveringsfunctionaliteit en wordt in het inkoopvoorstel geen rekening gehouden met (toekomstig) projectverbuik en voorziet Projecten ook niet in documenten als picklijst en pakbon. Projectverbruik komt als het ware als een overval op de reguliere voorraad waarmee het MRP systeem in veel gevallen ernstig zal worden verstoord. Met Tech Trade kunt u vastleggen wanneer u een artikel nodig heeft, en zal de MRP van Business Central dit op het juiste moment inkopen. Wanneer de goederen binnenkomen.

Termijn facturatie

Bij veel projecten geldt een termijnfacturatie als bijvoorbeeld: 30% bij opdracht, 60% bij aanvang en 10% bij oplevering. In het project kunt u dit facturatieschema vastleggen en eenvoudig de juiste facturen genereren.

Uitleveringen

Uw mensen zijn hard aan het werk geweest om de artikelen die ze moesten maken voor het project binnen de gestelde tijd, binnen het gestelde budget uit te kunnen leveren. Bij het verzendingen van de artikelen komt weer een hoop kijken. Hierbij wilt u dubbele invoer voorkomen. Eventuele kosten die gemaakt moeten worden voor de uitlevering wilt u ook weer in het project terug zien. In Tech Trade levert u het eindproduct van de projecten logistiek op de zelfde wijze uit als u reguliere leveringen. Voor uw logistieke medewerkers wel zo fijn, omdat dit voor hun een uniforme werkwijze biedt. Voor u een pluspunt, omdat alle informatie gekoppeld blijft aan het project.

 


– – – – – – – Stephan Offermans, Inkoopmanager Euro-Index – – – – – – –

Stephan Offermans - Euro-Index
“Naast ons personeel kunnen we ook onze klanten nu veel beter bedienen.”


Urenregistratie

Een specifieke eigenschap van een project is dat het tijd kosten! De kosten van de materialen die nodig zijn voor het project worden vaak al bewaakt; deze zijn concreet en daardoor eenvoudig te berekenen. Maar hoe zit het met de uren? Weet u hoeveel uren uw medewerkers bezig zijn met de calculatie en uitvoering van het project? Vaak is dit een aanzienlijk deel van de werkelijke kosten van het project. In Tech Trade kunnen alle medewerkers, van werkvoorbereiding en assemblage tot chauffeur, eenvoudig hun uren op het project boeken. Hiermee worden de kosten van deze uren in de kosten van het project opgenomen en helpt het u om de volgende calculatie weer een stukje nauwkeuriger te kunnen doen!

Voorcalculatie/nacalculatie

Wanneer u projecten uitvoert, heeft u te maken met werkvoorbereiding die de kosten van een project calculeren. Door u voorcalculatie vanuit Business Central vast leggen houdt u gedurende de volledige looptijd van het project een vinger aan de pols en kunt u bijsturen wanneer nodig.

Ook na afsluiting van het project kunt u door middel van de nacalculatie overzichten analyseren waar de plussen en minnen in het project hebben gezeten.

Onze pakketten

TECH TRADE
PRO
€ 69,- per maand
TECH TRADE
EXTENDED
€ 85,- per maand
TECH TRADE
PREMIUM
€ 99,- per maand

Power BI rapportageset, dashboards,
mailsjablonen, layouts, drag & drop en Office integratie

Reserveringen: realtime inzicht in (vrij beschikbare) voorraad

Eenmalige artikelen en uitgebreide kopieerfunctionaliteit

Klachtenregistratie

Uitgebreid en tussentijds inkoopvoorstel

Magazijndashboard met uitleverplanning

Artikel- en serienummerregistratie

Barcodescanning en voorraadinventarisatie

Service via verkooporders

Assemblage functionaliteit

Financiële boekhouding incl. digitaal factureren en aanmanen

IntraStat aangifte

Statusbeheer (artikel/verkoop/inkoop/klant/leverancier)

Delen stamgegevens incl. intercompany transacties (optie)

Reserveringsmanager en uitgestelde reserveringen

Automatisch herbevestigen nieuwe leverdatum

Kortingsmanager en margemanager

Artikelconfiguratie

Vertraagde leveringen, leveranciersaanmaningen en beoordelingen

Raamcontracten

Uitgebreide magazijnfunctionaliteit (WMS)

Gevaarlijke stoffenregistratie

Service module inclusief monteurswerkbon

Artikel kenmerken per servicegroep

Productie, inclusief urenregistratie, meerlaagse stuklijsten

Toeslagen berekenen (o.a. transport, grondstoffen)

Herbevoorradingskosten instellen, vrij aanpassen van kortingen

Bill of materials

Containerregistratie | Groupage

Projectenadministratie inclusief voorraadintegratie

Wilt u weten of TECH TRADE iets voor uw organisatie is?

Maar heeft u geen zin om gelijk een consultant over de vloer te hebben? Vul dan hiernaast de 3 velden in en nemen we binnen 24 uur contact met u op. Niet per se om gelijk langs te komen – al doen we dat natuurlijk ook graag – maar voor een korte telefonische kennismaking.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.