thuiswerken corona

Thuiswerken

We werken zoveel mogelijk thuis. Om u hiermee zoveel mogelijk te helpen hebben we deze pagina ingericht. Hier hebben we allerlei documenten en video's verzameld om het thuiswerken makkelijker te maken.

Video’s: opname webinars

Hieronder een weergave van de webinars die we gaven op 20 en 26 maart over het thuiswerken met Microsoft Teams.


1. Video: opname webinar ‘Thuiswerken met Microsoft Teams’ – 20 maart 2020


2. Video: opname webinar ‘Demo Microsoft Teams’ – 26 maart 2020


3. Video: opname webinar ‘Effectief vergaderen met Teams’ – 2 april 2020


4. Video: opname webinar ‘Gamend aan de slag met Teams’ – 7 april 2020

5. Video: opname webinar ‘Thuiswerken als moderne manager in Coronatijd’ – 17 april 2020


6. Video: opname webinar ‘Security: van gevaar naar kans’- 14 mei 2020


7. Video: opname webinar ‘Orde in de chaos van Microsoft Teams’ – 9 juli 2020


8. Top 10 Do’s & Don’ts Microsoft Teams – 8 februari 2021


9. Video: opname webinar ‘Wat is een goede basisbeveiliging voor thuiswerken?’ – 30 maart 2021


 
 


Handleiding: snel aan de slag met Teams

Klik op de afbeelding hiernaast voor een beknopte handleiding van Microsoft Teams. De handleiding leert u in 4 pagina’s hoe u met Microsoft Teams werkt en waar u de belangrijkste functionaliteiten vindt.

Video’s: online vergaderen met Teams

We hebben verschillende video’s opgenomen. Een video waarin we uitleggen hoe je vanuit Microsoft Outlook en vanuit Microsoft Teams een online meeting inplant. Daarnaast ook een video hoe je effectief vergadert met Microsoft Teams. Maar ook een extra editie van Office 365 Talk.


Video: online vergadering opzetten via Outlook of Teams


Video: effectief vergaderen met Microsoft Teams


Video: Office 365 Talk – Corona special – Effectief thuiswerken met Teams


 
 


Over Microsoft Teams


U ziet het hierboven: wij zijn groot fan van Microsoft Teams. En dat is niet voor niets. Microsoft Teams is een applicatie waar heel veel mee kan en bovenal heel handig is om online te vergaderen en daarnaast via allerlei andere functionaliteiten de onderlinge communicatie goed te maken / houden. Zeker als je op afstand met elkaar samenwerkt.

Teams is de gemeenschappelijke digitale werkruimte binnen uw bedrijf, of zoals het ook wel eens wordt genoemd een “hub voor teamwork”. Zoals de naam al aangeeft is Microsoft Teams gericht op samenwerking binnen teams.

We kunnen er veel meer woorden aan vuil maken, maar beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Daarom hiernaast een video waarin u in 2 minuten ziet wat Microsoft Teams is en wat u ermee kunt.Meest gestelde vragen

Je kunt Teams downloaden op de website van Microsoft of de app downloaden in de Appstore of Google Play: https://products.office.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app
Op deze pagina vind je hierboven een korte handleiding hoe je snel aan de slag kunt met Teams.
Met de gratis versie van Teams kun je onbeperkt chatten, videogesprekken voeren en kun je realtime samenwerken in Office-documenten. Wil je meer functionaliteit, dan moet je een betaalde licentie afnemen. Kijk op deze pagina de verschillen en tarieven: https://www.wsb-solutions.nl/office-365-zakelijk/.

[toggle title="Welke licentie past bij mij?"]Twijfel je over welke licentie van Teams bij je past? Kijk dan eens op https://www.wsb-solutions.nl/office-365-zakelijk/ en vergelijk de functionaliteiten zodat je weet welke licentie je nodig hebt. Kom je er alsnog niet aan uit? Neem dan contact met ons op via info@wsb-solutions.nl voor een gratis advies.

Microsoft Teams - Gratis vs betaalde licenties

De Office Portal is een online platform die voor klanten met een Office 365 abonnement via de browser te benaderen is. In deze portal vind je alle apps zoals Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Teams en Planner. De Office portal is te bereiken via www.offfice.com.
Voor de implementatie van Teams voor het hele bedrijf is het verstandig om contact met ons op te nemen. U kunt eenvoudig een mail sturen naar info@wsb-solutions.nl.
Uiteraard is het mogelijk om hulp te krijgen bij de implementatie en inrichting van Teams. Neem contact met ons via info@wsb-solutions.nl om de mogelijkheden en je wensen te bespreken. Je ontvangt dan een advies op maat.
Elk bedrijf heeft een unieke manier van samenwerken tussen de medewerkers en de afdelingen. Daardoor is de inrichting van Teams elke keer weer anders. Wil je een advies over hoe je snel een basisinrichting kunt opzetten? Neem dan even contact op via info@wsb-solutions.nl.
Dit kan goed met online vergaderen via Microsoft Teams. We hebben mooie instructievideo’s beschikbaar hoe je een vergadering / meeting opstart met collega’s en eventueel video gebruikt. Alle video’s staan bovenaan deze pagina.
Het werken met Teams geeft je de mogelijkheid om online te werken in je Office-bestanden. Je kunt zelfs met collega’s tegelijk in hetzelfde document werken.

Wanneer uw bedrijf nog geen gebruik maakt van Teams en u wilt toch graag uw bedrijfsdata benaderen zijn hier uiteraard ook mogelijkheden voor, WSB Solutions kan assisteren bij het inregelen van een beveiligde VPN connectie naar kantoor. Onze Supportafdeling kan dit voor u checken en eventueel inrichten. Support is bereikbaar via het klantenportaal.

In heel veel gevallen is dit mogelijk, er dient in de meeste situaties wel een aanpassing gedaan te worden om deze verbinding beveiligd op te zetten naar kantoor. Onze Supportafdeling kan dit voor u checken en eventueel inrichten. Support is bereikbaar via het klantenportaal.
Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden, het is bijna altijd mogelijk om de verbindingssnelheid te verhogen/upgraden. Hierdoor kan het extra verkeer aan en werken u en uw collega’s sneller vanuit huis. U kunt eenvoudig een e-mail sturen naar info@wsb-solutions.nl en wij nemen vervolgens contact op.
Wanneer u gebruik maakt van onze Telecom diensten via onze partner RoutIT, kunt u gebruik maken van de I AM app. De I AM app is te gebruiken op PC, MacBook, tablets en smartphones. (Ee handleiding voor I AM vind u hier) Onze Supportafdeling kan dit voor u checken en eventueel inrichten. Support is bereikbaar via het klantenportaal.
Bent u nog geen klant bij ons? Stuur dan een mail naar  info@wsb-solutions.nl en wij nemen vervolgens contact op.
Ja dat is mogelijk. Tijdens een vergadering kun je klikken op “Meer opties…” en vervolgens zie je de optie “Mijn achtergrond vervagen”.
Als klant van WSB kun je voor technische vragen terecht bij onze afdeling Support. Zij zijn bereikbaar via het klantportaal.
Ben je nog geen klant of heb je specifieke vragen over Teams, online vergaderen of thuiswerken stuur dan een e-mail naar info@wsb-solutions.nl.
Wil je liever telefonisch een specialist spreken? Bel ons: (0184) 74 44 40.