Veilig emailen DMARC

Veilig e-mailen: voorkomen misbruik van uw e-mail

Spam, phishing en spoofing worden een steeds groter gevaar. Voorkom hoge kosten en (imago)schade!

Wist u dat het voor een ander gemakkelijk is om uit uw naam een e-mail te versturen? Zo kan hij bijvoorbeeld een e-mail versturen (vanuit uw naam en e-mailadres) naar uw administratief medewerker om een bedrag naar een bepaald rekeningnummer over te maken. U moet er niet aan denken, maar helaas gebeurt het!

Sterker nog, eind 2017 gebeurde het bij een van onze klanten. Schade: € 24.000,-. Zo werd een zakelijk goede maand, een hele slechte. Door één e-mail.

FEITJE

Per uur worden er miljarden e-mails verstuurd. Schattingen lopen uiteen van 10 tot zelfs 120 miljard. Om het even goed door te laten dringen: het gaat hier dus om e-mails per uur. Het is bijna niet te bevatten om hoeveel e-mails dat er per dag of zelfs per jaar zijn.

Spoofing

Iedereen kent wel de termen spam en phishing en is zich misschien zelfs bewust van de gevaren. Maar deze vorm van misbruik van e-mail is nog lang niet bij iedereen bekend. Het wordt spoofing genoemd. Misschien bent u het wel eens onder een andere naam tegen gekomen: de CEO-hack. Genoemd dus naar bovenstaande omschreven situatie waarbij iemand met kwade bedoelingen vanuit naam van de CEO een mail stuurt naar de collega die verantwoordelijk is voor betalingen (is vaak gemakkelijk te achterhalen via bijvoorbeeld LinkedIn) met het verzoek om geld over te maken naar een bepaalde rekening. De rekening van de hacker. De e-mail lijkt afkomstig van de CEO en dus maakt de administratief medewerker het geld over. Hem of haar is dat niet te verwijten, want de e-mail was niet van echt te onderscheiden.

Spoofing, maar ook andere vormen van misbruik van e-mail, kan leiden tot

  • onnodig hoge kosten
  • datalekken
  • en zelfs imagoschade.

WSB Solutions biedt een oplossing om misbruik te voorkomen. Hiermee kunnen uw medewerkers veilig e-mailen.

Dmarc - meer dan spamfilter
Weet u of de e-mail die u krijgt ook daadwerkelijk is van degene die de afzender zegt dat hij is?

Wat is de dienst ‘Veilig E-mailen’?

Met Veilig E-mailen worden de domeinen en e-mailstromen inzichtelijk gemaakt, zodat eventuele fraudegevallen vanuit de maildomeinen worden opgemerkt. Er wordt omschreven welke servers namens de domeinnaam e-mail mogen verzenden. Tevens wordt er aan de uitgaande mail een “handtekening” toegevoegd zodat de ontvanger kan zien of het afzendadres echt is en of het bericht onderweg is aangepast.

Wanneer een e-mail niet door bovenstaande test komt, wordt er beleid opgesteld over wat de ontvanger met de valse e-mail moet doen. Hier wordt een rapportage van gemaakt zodat u kunt zien of er misbruik wordt gemaakt van uw domein en wie dat doet. Deze techniek staat bekend als DMARC.

Uw voordelen

Al vanaf € 49,- per maand profiteert u van de voordelen van Veilig E-mailen:

  • Betere aflevering van uw e-mails omdat ze minder snel als spam worden gezien
  • Anderen kunnen niet meer vanuit uw domeinnaam e-mails versturen
  • Maakt misbruik van uw domein zichtbaar
  • Verklein de kans op imagoschade, datalekken en onnodig hoge kosten

Veilig e-mailen
Organisaties die op de juiste wijze met DMARC werken ontvangen 77% minder e-mailaanvallen dan organisaties die DMARC niet gebruiken. (bron: Security.nl)

Meer weten?

Wilt u ook de kans op datalekken en andere schade verkleinen? Vul uw gegevens hiernaast in en wij nemen contact met u op. Niet opdringerig, maar gewoon vrijblijvend zonder verplichtingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.